Google Alerts waar je wel wat aan hebt

Het internet gaat snel. Heel snel. De ontwikkelingen zijn niet te stoppen. En over je vakgebied is elke dag wel iets boeiends te lezen. Om dat bij te houden kun je natuurlijk Google Alerts instellen. Zo krijg je een melding in je mailbox als iets zinnigs wordt gezegd over jouw expertise. Alleen heeft Google Alerts één nadeel. Het staat standaard op Nederlands. Je krijgt dus alleen Nederlandse resultaten te zien.

Wil je de concurrentie voor zijn? Wil je de blogposts lezen vóór iemand in Nederland ze heeft vertaald en een eigen conclusie heeft gevormd? Zet dan je Alerts op Engels. Hoe je dat doet, leg ik uit in deze blogpost.

Standaard staat Google op Nederlands. De zoekmachine herkent waar je vandaan komt en past de instellingen aan, aan Nederlands. Heel handig en aardig.

Google Alerts – Nederlands

Maar laten we eerlijk zijn. Het Social Media, PR of Communicatienieuws komt eerst door in Amerika. En daar doen we dan wat mee in Nederland. Om Google Alerts op Engels in te stellen, moeten we de taal aanpassen waarin Google ons de informatie aanbiedt. Dit doe je door het Pull Down menu te kiezen en te klikken op Account.

Pull down menu – account

Hierna kom je op de overzichtspagina van je account. Hier kun je kiezen uit de gewenste taal onder Language. Deze zetten we van Nederlands op Engels (United States).

Google Account

Klikken we op het overzicht naast Primary Language, dan kunnen we een keuze maken.

Primary Language – Google Alerts

We stellen nu de taal in op English United States en je Account is aangepast.

Kijken we nu bij Google Alerts dan staat deze op Engels.

Google Alerts – Engels

Voortaan krijg je dus Engelstalige meldingen in je Inbox. Wil je ook de Nederlandse resultaten? Dan zet je de taal weer terug naar Nederlands. Je blijft dan zowel de Nederlandstalige – als de Engelstalige posts ontvangen.