Content is cultuur

Untitled design(1)

Content is cultuur

Wantrouw ondernemingen die niets te melden hebben. Dat klinkt hard, maar ik ben ondertussen bij genoeg ondernemingen op bezoek geweest waar de standaardreactie is: Wij hebben niets te melden. ‘We willen heus een corporate blog en we willen heus onze mensen laten schrijven, maar wij hebben niets te melden.’ Het is allemaal niet zo interessant. ‘Het is gewoon ons werk.’

Doe me een plezier. Hef jezelf op. En hou direct op je medewerkers te martelen met je bestaan.

Hoe kun je melden dat je niets te melden hebt?

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik hou van mijn werk. Ik hou van mijn vak. Ik ben een regelrechte vakidioot. Ik kan niet ophouden over mijn vak te lullen, te bloggen, te schrijven en te publiceren.

Dat werkt voor mij redelijk aardig, want ik mag ondertussen op enkele van de belangrijkste marketingblogs van Nederland uitleggen hoe zeer ik houd van mijn vak. Ja dat is opscheppen. Maar ik kan dat zeggen, want ik ben de grootste vakidioot (en als jij een grotere vakidioot bent, dan heb je hierbij een uitdaging).

Ik ben dagelijks bezig met nadenken over het vak. Ik peins. Ik pieker. Ik lees, deel en beoordeel. Ik weeg woorden. Deel woorden. Adem, eet en pis woorden.

[bctt tweet=”Wantrouw ondernemingen die niets te melden hebben.”]

Nu ben ik een eenpitter, dus mijn cultuur is mijn persoonlijkheid. Mijn enthousiasme voor mijn vak is mijn ‘personal brand’.

Toch zijn er voldoende organisaties die tot de nok toe gevuld zijn met dergelijke vakidioten. Mensen die houden van wat ze doen. Die de beste willen zijn. Die je helemaal suf kunnen lullen over elk detail van hun werkzaamheden en die je moet afremmen.

Dat zijn je mensen. Dat is je cultuur. En dat is de content die je dus naar buiten stuurt. Probleemloos.

Je content is cultuur. En je cultuur zorgt voor content. Goede cultuur = goede content. Bewijs het tegendeel maar.

In al die content lezen we het enthousiasme. Proeven we de blijdschap. En leven we mee met de vakidioten. Alsof je een kamer vol nerds gooit en zegt: ga maar loos. Loop maar leeg. Vertel me alles over jouw niche. Maak me blij met elk detail. Want ik voel daarin dat je het meent. Dat je onderneming ergens voor staat.

Jouw bedrijf is niets meer en niets minder dan een verzameling niches.

De mensen waarmee je samen voor een bepaalde cultuur staat. Zij bestaan allemaal uit idioten binnen hun branche.

Is dit niet zo. Dan heb je niets te melden.

Dat wil niet zeggen dat je bedrijf saai is. Dat wil zeggen dat je cultuur saai is. Dat de vlam uit is. Dat mensen inklokken om hun hypotheek te betalen. Dat hun persoonlijke drive niet meer zit in de beste, slimste en snelste te zijn, maar dat ze medewerkers zijn geworden.

Heb je een probleem met content? Kijk eerst eens naar je cultuur.

Is de sfeer open? Is de sfeer vrij? Kunnen mensen zeggen wat ze denken? Ben je omgeven door vakidioten of medewerkers?

Is er haat en nijd en vangen we elkaars vliegen af? Zit er veel angst in je cultuur?

Vergeet het met je content.

Content is cultuur. Wantrouw ondernemingen die niets te melden hebben. En ren weg als je er werkt.

[callaction button_text=”Vraag een gesprek aan” button_url=”http://www.dimitrilambermont.com/contact/” background_color=”#ffffff” text_color=”#000000″ button_background_color=”#df4d55″ button_text_color=”#ffffff” rounded=”true”]Naar aanleiding van deze blogpost eens verder praten?
[/callaction]