Copywriting: vrijdag blogtip – random citaten

Van de meeste boeken blijven alleen de citaten over. Dan is het toch beter van meet af aan alleen de citaten neer te schrijven?
Stanislaw Jerzy Lec Pools schrijver 1909- 1966

Daar zit je dan. Knipperende cursor. Leeg scherm. Leeg hoofd. En de behoefte om een blog te schrijven. Je hebt van die dagen dat je een gouden idee krijgt. Aha! Je hebt van die dagen dat het niet lukt. Wat dan? Hoe maak je een einde aan de kriebelende leegte?


Maak kennis met mijn verborgen wapen: http://www.citaten.net.

Nu lijkt het voor de hand liggend om naar deze site toe te gaan, je term in te tikken en een citaat te kiezen als uitgangspunt voor je blog. Maar dat is te eenvoudig. Veel leuker is het om op de knop onder het zoekscherm te klikken. ‘Willekeurige citaten’.

Random citaat
Dit levert tien citaten op. Probeer nu eens een blog te schrijven op basis van een random citaat. Het levert nieuwe inzichten op. En zorgt dat je vrij blijft van de clichés die horen bij je niche. Bovendien zet een goed citaat gelijk de toon voor je blog. Men begint met een glimlach. De lezer knikt instemmend bij het citaat. Of iets van de wijsheid van het citaat blijft aan jou plakken. Wat ook niet geheel vervelend is.

Mijn tip: laat eens wat chaos toe in je werk. Klik vaker op random.