Top 5 van 2015


Top 5 van 2015

In 2015 mocht ik mijn kennis weer delen via veel fijne websites – Frankwatching, Emerce, SocialMedia.nl en natuurlijk mijn eigen blog op dimitrilambermont.com. Het was ook het jaar waarin ik koos om minder te bloggen, maar wel met meer diepte. Meer focus. Af van de snelle lijstjes – ja dit is een lijstje, ik weet het – en meer de diepte in.

Op zoek naar een verdiepingsslag in mijn werk. Naar onderbouwing van mijn visie. Daarmee was 2015 het jaar waarin ik op zoek ging naar antwoorden in wetenschappelijk onderzoek. Hieronder vijf artikelen waar ik trots op ben – en die aardig scoren op de socials.

 

1. Vier valkuilen voor de toon van je content

Hoe vaak ben je online in een discussie terecht gekomen, omdat iemand je woorden sarcastischer of cynischer interpreteerde dan je bedoeling was? Hoe vaak is een online gesprek niet uit de hand gelopen, omdat je niet helemaal zeker wist wat de andere kant bedoelde? Stel je eens voor dat je op dat moment de toon van je communicatie beter in had kunnen schatten…

Lees het hele artikel op Frankwatching.

 

2. Bewaak je online identiteit met een redactionele stijlgids

We hebben als organisaties steeds meer middelen, kanalen en platforms tot onze beschikking om online het gesprek aan te gaan met onze klanten. Van webcare op social media tot aan de good old corporate website, van e-mail tot chat en livestreams. Een wildgroei aan mogelijkheden om online te praten komt op ons af. Hoe bewaken we online onze toon in deze jungle? Hoe communiceren we online consequent en consistent? Met een redactionele stijlgids.

Lees het hele artikel op Frankwatching.

 

3. Wees authentiek & overtref je concurrent

“Markets are conversations”. Met die profetische woorden lanceerden de schrijvers van The Cluetrain Manifesto in 2000 een denkrichting over online communicatie die we vandaag de dag nog steeds volgen. Dankzij social media lijken we eindelijk te leven in het tijdperk van het online gesprek. Maar anno 2015 gaat de veeleisende consument allang een stap verder: een eenvoudig online gesprek voldoet niet. Een authentiek online gesprek is essentieel om als organisatie mee te komen.

Lees het hele artikel op Frankwatching.

 

4. Hoe laat je klanten naar de postbus rennen?

We kunnen als volwassenen nog steeds vol verwachting uitkijken. Hunkeren naar een moment. Fantaseren over ‘hoe het zou zijn’. Onderstaand leg ik je uit hoe je de kracht van anticiperen optimaal inzet voor, tijdens en na de conversie. Het goede nieuws? Anticiperen – of simpeler gezegd, voorpret – is niet alleen een sterke emotie, maar ook relatief eenvoudig in te zetten.

Lees het hele artikel op Emerce.

 

5. Interview op SocialMedia.nl voor #WWV15 – Praat nou eens normaal!

Dimitri @CopyDimitri Lambermont is online copywriter en communicatieadviseur met een kleine 15 jaar praktijkervaring in het communicatievak. Hij spreekt tijdens de Webwinkel Vakdagen op woensdag 21 januari 2015 om 15 uur in de Marketingzaal A over Praat nou eens normaal! Ontdek hoe helderheid direct bijdraagt aan jouw resultaat. Een titel die vraagt om toelichting. Een interview met de boeiende contentman!

Lees het hele artikel hier.

, , ,