Verslaafd aan Gemak S1 E16 – Buiten is altijd beter dan binnen.


Op het moment dat de interne monoloog richting comfort en gemak begint te duwen, is het handig een achtervang te hebben. Korte statements die me helpen om weer terug te komen op de ingeslagen weg. Zij helpen me focus te houden op het moment dat verslapping opduikt. Noem het een mantra of een slogan, het maakt niet uit. Op het moment dat ik het nodig heb, is het een handige reminder.

Blijf ik te lang binnen hangen? Dan zegt mijn interne monoloog – Hey weet je nog: buiten is altijd beter dan binnen. En maak ik de beweging naar buiten.

Heb ik moeite met de wekker? Dan gaat het mantra af: vroeg opstaan is altijd beter dan laat opstaan.

Ik wil graag deze 10 bouwstenen met je delen. Voor elk van de 10 bouwstenen zal ik een aflevering maken. Om zo iets langer stil te staan bij het onderwerp. Er iets langer over te filosoferen. In deze eerste aflevering van deze reeks begin ik met de bouwsteen Buiten is altijd beter dan binnen.