Verslaafd aan Gemak S2 E1 – Vergeet goede voornemens, bouw aan routines


Ik denk dat we ondertussen het wel eens kunnen zijn dat goede voornemens niet zo goed werken. De intentie is goed, maar het volhouden loopt voor veel mensen uiteindelijk uit op een teleurstelling. Ik weet uit ervaring dat een moedig begin meestal eindigt in een langzame daling naar nul. Van een paar keer sporten tot uiteindelijk bankhangen.

Maar wat werkt dan wel? Voor mij persoonlijk werkt het bouwen en schaven aan mijn routines. In plaats van als een dolle drie keer per week te trainen en hier uiteindelijk in te falen, zoek ik naar manieren om elke dag het verschil te maken in mijn leven. Door onderdelen op te nemen in mijn routines. Hierdoor wordt het geen uitzondering – zoals bewegen en gezonde voeding vaak is – maar onderdeel van elke dag. Een kleine aanpassing in mijn routine is bovendien minder ingrijpend dan mijn hele levensstijl omgooien. Het is er eerder een mooi neveneffect van.