Verslaafd aan Gemak S2 E2 – Maak een routine voor het seizoen waarin je zit


Als ik iets heb geleerd van het vorige jaar dan is het dat ik een belangrijk punt over het hoofd heb gezien. Namelijk. De invloed van de seizoenen. De routine die werkt voor de lente en de zomer is niet dezelfde routine die werkt voor de herfst en de winter. Dat is een leermoment. Een punt om mijn routine op aan te passen. 06.00 in de ochtend is echt fijner als de zon al aan de horizon is verschenen.

Ik merk dat vanaf november mijn energie substantieel afneemt. Een drukke tijd op werk, donkerte en kou. Het zorgt dat aan het einde van het jaar mijn ochtendroutine voor het eerst dat jaar in de soep loopt. Steeds vaker geef ik de wekker een tik en draai me om. Het hele jaar gaat het goed. Heerlijk zelfs om zo vroeg al in de buitenlucht te zijn. Maar die vlieger gaat in de donkere dagen niet op.