Review – Schrijven voor SEO door Rutger Steenbergen

Kun je in 60 minuten alles leren over schrijven voor SEO? Misschien wel. Misschien niet. Maar in ieder geval kun je een goede inleiding van een uur krijgen in de basisbeginselen van Schrijven voor de zoekmachine. 

Rutger Steenbergen van SEO Zwolle heeft met deze uitgave – in de serie ‘Digitale trends en tools in 60 minuten’ van Frankwatching en uitgeverij Haystack – in ieder geval een zeer leesbare en praktische handleiding geschreven voor de eerste stappen in de wereld van zoekmachinevriendelijke teksten.


Rutger neemt je mee langs alle stappen die je moet zetten voor je nog maar één letter op het scherm hebt gezet. Van de werking van Google zelf tot doelgroeponderzoek en zoekwoordenonderzoek neemt hij je mee op een goed te begrijpen reis langs de huidige stand van zaken.

Vervolgens legt hij helder en bondig uit hoe je teksten schrijft en optimaliseert, zorgt voor links en al je activiteiten doormeet. Al met al is deze inleiding een ‘must have’ voor iedereen die iets schrijft op internet.

Schrijven voor SEO door Rutger Steenbergen
Schrijven voor SEO door Rutger Steenbergen

Leer je met dit boek alle ins en outs van SEO anno 2014 en de laatste ontwikkelingen rondom Google?

Nee, dat niet, maar dat hoeft ook niet. Het is geschreven als een inleiding en die inleiding is volstrekt helder en vooral zeer praktisch. Dankzij het handzame formaat is het een fijn naslagwerk om tijdens de werkzaamheden op het bureau te houden.

Schrijven voor SEO bestellen?